Yarı İletken Dünyasından Haberler - 01/11/2023 - 07/11/2023

1. Busch Vacuum, Centrotherm Clean Solutions'ı Satın Aldı

Bir süredir Busch Group'un bir parçası olan Pfeiffer Vacuum ile birlikte şirketler, yarı iletken pazarı için sürdürülebilir gaz azaltma sistemleri alanında büyümeye devam etmek istiyor. Dünyanın en büyük vakum pompası üreticilerinden biri olan Busch Vacuum Solutions, endüstriyel gaz azaltma sistemlerinde teknoloji liderlerinden biri olan centrotherm clean solutions'ı satın aldı. Stratejik satın alma, Busch Vacuum Solutions ve Pfeiffer Vacuum'un sürdürülebilirliğe olan bağlılığının altını çiziyor ve yarı iletken endüstrisi ve diğer ilgili sektörlerde kanıtlanmış bir çözüm sağlayıcı olarak konumunu daha da güçlendirmeye yardımcı olacak.

 

Maulburg'dan aile şirketi Busch Vacuum Solutions'ın Eş CEO'su ve Ortak Sahibi Sami Busch, "Centrotherm temiz çözümlerinin satın alınması, Pfeiffer Vacuum ile birlikte sürdürülebilir teknolojileri ve çözümleri geliştirmeye yönelik uzun vadeli stratejimizde çok önemli bir adımdır" dedi. "Centrotherm Clean Solutions'ın yenilikçi gaz azaltma sistemleri, Busch ve Pfeiffer Vakum ürün portföyüne mükemmel bir ektir. Şirketleri tek bir çatı altında birleştirmek, gelecekte müşterilerimize daha da iyi hizmet vermemizi ve eksiksiz sürdürülebilir vakum çözümleri sunmamızı sağlayacaktır. Ek olarak, şirketler hizmet alanındaki bireysel projelerde zaten başarılı bir şekilde işbirliği yapıyor. Bu nedenle, centrotherm temiz çözümlerinin müşterileri, 45'ten fazla ülkede dünya çapındaki servis ağımızdan da yararlanacak."

 

Centrotherm clean solutions'ın genel merkezi Blaubeuren'dedir ve ayrıca Avrupa, Amerika ve Asya'daki diğer lokasyonlarda da mevcuttur. Özellikle yarı iletken ve yüksek teknoloji endüstrileri için teknolojik olarak lider gaz azaltma sistemleri sağlayıcısı olarak şirket, otuz yıllık bir şirket geçmişinin deneyiminden yararlanabilecek dünya çapında 300'den fazla kişiyi istihdam etmektedir. Şirketin Blaubeuren'deki genel merkezi ve üretim tesisinin yanı sıra dünya çapındaki tüm lokasyonları ve işleri, satın alma işleminden sonra da korunacak.

 

"Centrotherm temiz çözümleri, son yıllardaki teknolojik liderliği sayesinde önemli bir büyüme kaydetti. Bu başarılı gelişmeyi sürdürmek için stratejik bir ortak büyük fayda sağlıyor" diye vurguluyor centrotherm temiz çözümlerin kurucusu ve eski sahibi Robert Hartung. "Bu ortağı Busch ailesinde ve şirketleri Busch Vacuum Solutions'da buldum.

 

Busch, Pfeiffer Vacuum ve centrotherm clean çözümlerinin teknolojileri ve ürünleri birbirini mükemmel bir şekilde tamamlar. Satın almanın zamanlaması doğru, çünkü şirketler artık yeni yarı iletken fabrikalarına yapılacak yatırımlara stratejik olarak hazırlanabiliyorlar."

 

Genel Müdür Dr. Angela Bayler şunları ekliyor: "Şirketler birbirine çok iyi uyuyor. Aynı değerleri ve vizyonları paylaşıyoruz. Bu, ilk tartışmalarımızda fazlasıyla netleşti. Birlikte çalışmak ve büyümek için sabırsızlanıyoruz!"

 

Kaynak: Busch Vakum, centrotherm clean solutions'ı satın aldı - Haberler (siliconsemiconductor.net)


2. SEMI, Yarı İletken Akıllı Üretim Olgunluğunu Geliştirmek için Endüstri 4.0 Hazırlık Değerlendirme Modelini Başlattı

SEMI bugün, yarı iletken tedarik zincirindeki kuruluşların akıllı üretim teknolojisi dağıtım ilerlemelerini değerlendirmelerine ve izlemelerine ve dijital dönüşümleri için bir yol haritası geliştirmelerine yardımcı olmak için yeni Endüstri 4.0 Hazırlık Değerlendirme Modeli'nin (IRAM) kullanıma sunulduğunu duyurdu. SEMI Akıllı Üretim Girişimi ve endüstri uzmanlarının işbirliğiyle oluşturulan IRAM, şirketlerin yonga üretim verimliliğini, üretkenliğini ve kalitesini artırmak için Endüstri 4.0 dönüşümlerini ölçeklendirmek ve sürdürmek için kritik olan teknoloji geliştirmelerini belirlemelerine yardımcı olur.

 

Yeni SEMI IRAM, yarı iletken şirketlerinin, çip fabrikalarında ve tedarik zinciri boyunca daha fazla bağlantı gerektiren akıllı üretim uygulamalarını uygularken Endüstri 4.0 uyumluluklarını değerlendirmelerine yardımcı olacak" dedi. "En önemlisi, yarı iletken şirketleri Endüstri 4.0 ağlarından geçen verileri korumak için tedarik zinciri ortaklarıyla birlikte çalıştıkça hizmet aynı zamanda siber güvenlik karar verme sürecini de kolaylaştıracak."

 

IRAM, fabrikalarda ve arka uç veya kurumsal düzeydeki tesislerde kritik operasyonları desteklemek için tasarlanmıştır, ancak aynı zamanda endüstrileri ve çoğu parti tabanlı üretim hattını desteklemeye de uzanır ve Endüstri 4.0 dağıtımını emsaller arasında veya endüstriler arasında karşılaştırmak için bir kıyaslama aracı sunar. IRAM, kuruluşların Endüstri 4.0 olgunluklarını değerlendirmelerini ve yatırım getirisini en üst düzeye çıkarmak için gerekli adımları atmalarını sağlar.

 

Tokyo Electron America, Inc.'in Saha Çözümleri ve Pazarlama ve Analitik Müdürü ve SEMI Akıllı Üretim Yönergeleri Alt Komitesi'nin eş başkanı Andrew Seward, "IRAM modeli, anında kullanım için yeterince spesifik ve bireysel operasyonlardan tüm fabrikalara veya işletmeye kadar her şey için yeterince esnektir" dedi. "Model, ister akıllı üretim yolculuğunuza yeni başlıyor olun, ister zaten yolda olun, boşlukların belirlenmesini ve sonraki adımların tanımlanmasını kolaylaştıracak."

 

Kaynak: SEMI, Yarı İletken Akıllı Üretim Olgunluğunu Geliştirmek için Endüstri 4.0 Hazırlık Değerlendirme Modelini Başlattı - Semiconductor Digest (semiconductor-digest.com)

 

3. ABD'li milletvekilleri, Çin'in açık çip teknolojisini kullanmasına karşı koyma planları konusunda Joe Biden'a baskı yapıyor

ABD'li milletvekillerinden oluşan daha geniş bir grup, geçen ay Reuters'in Kongre'nin her iki kanadında da bu konuda artan endişeleri bildirmesinin ardından Joe Biden yönetimine Çin'in artan RISC-V çip tasarım teknolojisi kullanımına yanıt verme planlarını soruyor.


"Risk beş" olarak telaffuz edilen RISC-V, İngiliz yarı iletken ve yazılım tasarım şirketi Arm Holdings ve Intel Corp.'un maliyetli tescilli teknolojisiyle rekabet eden ücretsiz bir açık kaynaklı teknolojidir. Bir akıllı telefon çipinden yapay zeka için gelişmiş işlemcilere kadar her şeyin önemli bir parçası olarak kullanılabilir.
Qualcomm ve Alphabet'in Google'ı gibi ABD firmaları RISC-V'yi benimsedi, ancak birçok Çinli şirket de öyle.


Geçen ay Reuters, en az dört etkili ABD'li milletvekilinin Çin'in teknolojiyi kullanmasını potansiyel bir ulusal güvenlik tehdidi olarak gördüğünü, çünkü RISC-V'NIN ABD'nin Çin'e çip teknolojisi göndermeye uyguladığı kapsamlı ihracat kontrolleri tarafından yakalanmadığını bildirdi.


Şimdi, beş Demokrat da dahil olmak üzere 18 milletvekilinden oluşan daha geniş bir grup, Biden yönetimine Çin'in "... Grubun Raimondo'ya gönderdiği ve Reuters tarafından görülen bir mektuba göre, RISC-V teknolojisi ve bu hakimiyeti ABD'nin ulusal ve ekonomik güvenliği pahasına kullanmak.


Milletvekilleri arasında Cumhuriyetçi başkan ve Temsilciler Meclisi'ndeki Çin ile ilgili seçilmiş bir komiteden Demokrat rütbeli Demokratların yanı sıra New Jersey, Florida, Michigan ve Indiana'dan Demokrat milletvekilleri yer alıyor. Ayrıca Biden yönetimine, Çinli şirketlerle RISC-V teknolojisi üzerinde çalışmadan önce ABD şirketlerinin ihracat lisansı almalarını zorunlu kılmak için mevcut bir yürütme emrini nasıl uygulayabileceğini sordular.


"RISC-V üzerindeki açık kaynaklı işbirliğinin faydaları, ABD yarı iletken endüstrisinin ilerlemesi ve gelişmesi için önemli olmayı vaat ederken, yalnızca katkıda bulunanlar teknolojiyi geliştirmek amacıyla çalıştıklarında ve Çin'in teknolojik hedeflerine ve jeopolitik çıkarlarına yardımcı olmadıklarında gerçekleştirilebilir" dedi.


Kaynak: ABD, Çin'in RISC-V teknolojisini planlıyor: ABD'li milletvekilleri, Çin'in açık çip teknolojisini kullanmasına karşı koyma planları konusunda Joe Biden'a baskı yapıyor - The Economic Times (indiatimes.com)

Web Tasarım | Eskişehir Web Tasarım