1. Güney Kore 230 milyar dolarlık yatırımla dünyanın en büyük çip merkezini kuruyor
Güney Kore, özel şirketlerin yaklaşık 230 milyar dolarlık yatırımıyla, Seul'de bilgisayar çipleri yapmak için devasa bir tesis inşa edeceğini açıkladı.
Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol yaptığı açıklamada, "Neredeyse 300 trilyon Kore wonu değerindeki büyük ölçekli özel yatırıma dayalı olarak, Seul Büyükşehir bölgesinde dünyanın en büyük yeni 'ileri teknoloji sistemi yarı iletken kümesini' inşa edeceğiz" dedi.
Ayrıca, mevcut bellek yarı iletken üretim kompleksleriyle bağlantılı olarak 'yarı iletken mega kümesinin' dünyanın en büyüğü olacağını açıklandı.
Seul Büyükşehir bölgesi, başkent Seul'ü, komşu şehir Incheon'u ve çevredeki Gyeonggi eyaletini içeriyor.
2. Hindistan ilk yarı iletken fabrikasını duyurmaya hazırlanıyor
Yerel üretimi teşvik ederek, Hindistan ithalata bağımlılığını azaltabilir ve küresel tedarik zinciri aksaklıklarına dayanma yeteneğini artırabilir.
Hindistan, önümüzdeki birkaç hafta içinde ilk yarı iletken üretim tesisini duyurmaya hazırlanıyor, çünkü ülke pandemik tedarik zinciri kesintileri ve ABD'nin Çin'e yönelik devam eden yarı iletken kısıtlamalarının ardından çip tedariki için daha kendine bağımlı hale gelmeye başladı.
Hindistan BT Bakanı Ashwini Vaishnav, PTI (Press Trust of India) raporuna göre, ülkenin önümüzdeki üç ila dört yıl içinde "etkinleştirme politikalarının arkasından" ve hükümetin "üretim ekosistemini" artırma dürtüsünden canlı bir çip endüstrisini teşvik etmek için iyi bir konumda olduğunu söyledi.
Vedanta-Foxconn ortak girişimi, Uluslararası Yarı İletken Konsorsiyumu (ISMC) ve Singapur'un IGSS Ventures da dahil olmak üzere üç kuruluş, Hindistan'ın 10 milyar dolarlık teşvik programı kapsamında finansal destek sağlamak için yarışıyor ve yarı iletken üretim birimleri kurmak için resmi onay bekliyor. PTI'ya göre Vaishnav, onay ve finansman ile ilgili kararların önümüzdeki birkaç hafta içinde açıklanacağını söyledi.
3. Fed’ler yarı iletken hub'ların nasıl oluşturulacağına dair girdi arıyor
Ticaret Bakanlığı, ülke çapında toplulukları dönüştürebilecek bilgisayar çipleri için yeni araştırma ve üretim merkezleri için paydaşların "en iyi fikirlerini" istiyor.
Federal hükümet, yeni araştırma ve üretim merkezlerinin oluşturulması yoluyla ülke çapındaki toplulukları dönüştürebilecek geçen yılki CHIPS ve Bilim Yasası kapsamında bu baharda 500 milyon dolar sağlamayı planlıyor.
Ancak ilk olarak, ABD Ticaret Bakanlığı'ndan yetkililer, programın tasarımında bir dizi kilit soruyu göz önünde bulundurdukları için halktan girdi istiyorlar. Sorular, kimin fon alacağını seçerken hangi kriterlerin kullanılacağını, bu alanların gelecek nesil yarı iletkenleri ve diğer teknolojileri yaratmada başarılı olmalarına nasıl yardımcı olunacağını ve başarılarının nasıl ölçüleceğini içerir.
"Sizden en iyi fikirleri, en iyi örnekleri, en iyi uygulamaları istiyoruz çünkü bu çabanın başarılı olduğundan emin olmak istiyoruz," diyor ekonomik kalkınmadan sorumlu Ticaret Sekreter Yardımcısı Alejandra Castillo, geçen hafta Route Fifty'ye verdiği röportajda.
Geçtiğimiz Temmuz ayında Kongre tarafından kabul edilen 54,2 milyar dolarlık iki partili yasa tasarısı, yarı iletken şirketleri akıllı telefonlardan buzdolaplarına kadar her şeyde kullanılan bilgisayar çiplerini üretmeye teşvik etmek için milyarlarca sübvansiyon sağladığı biliniyor. Ancak tasarı aynı zamanda hub'ları oluşturmak için 10 milyar dolar harcamayı da gerektiriyor.
Kaynak: Fed'ler yarı iletken hub'ların nasıl oluşturulacağına dair girdi arıyor - GCN
4. SEMICON West 2023, 1 trilyon dolara ve net sıfıra ulaşmak için tedarik zinciri yönetimini, sürdürülebilirliği ve işgücü gelişimini vurgulayacak
Küresel yarı iletken endüstrisinin 1 trilyon dolara ve net sıfıra ulaşması için İleriye Doğru Bir Yol Oluşturmaya odaklanan SEMICON West 2023, sürdürülebilirlik, tedarik zinciri yönetimi, işgücü gelişimi ve diğer kritik endüstri konularındaki en son trendler ve yenilikler hakkında bilgi edinmek için 11-13 Temmuz'da San Francisco'daki Moscone Center'da endüstri uzmanlarını ve liderlerini bir araya getirecek.
Kuzey Amerika'nın mikroelektronik tedarik zinciri için önde gelen sergisi ve konferansı olan etkinlikte, elektronik tasarım ve üretim ekosistemi, akademi ve hükümetten düşünce liderleriyle açılış konuşmaları ve yönetici panelleri yer alacak. SEMICON West 2023 ayrıca çip üretimine devlet yatırımı, heterojen entegrasyon, akıllı mobilite, akıllı tıp teknolojisi ve akıllı üretim gibi temel temaları da ele alacak.